Guvernul dă 16,7 milioane de euro pe 600 de microbuze şcolare, dar primăriile nu pot angaja şoferi

[Total: 1    Average: 5/5]

Guvenul va cumpăra, prin ministerul condus de vicepremierul Liviu Dragnea, 600 de noi microbuze şcolare, dar blocarea posturilor în administraţia publică locală face ca primăriile care vor beneficia de maşini să nu poată angaja şi şoferii care să le conducă, scrie Gândul.

Microbuzele vor fi vopsite în galben şi vor fi inscripţionate cu mesajul “Achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în anul 2013”. Întregul contract, care va fi atribuit prin licitaţie pe 1 noiembrie, va depăşi, cu TVA inclus, 16,7 milioane de euro, pentru fiecare microbuz statul alocând 28.150 de euro exclusiv din bugetul intern.

Blocarea posturilor în administraţia publică locală face însă ca primăriile de comună unde vor ajunge microbuzele destinate transportului elevilor la şcoală să nu poată angaja şi şoferii care să le conducă, susţine preşedintele Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici, pentru Gândul.

Oficial, Guvernul a anunţat deblocarea posturilor din administraţia publică locală. În practică, pentru a angaja un şofer, un primar are nevoie de semnătura premierului Victor Ponta, printr-un procedeu birocratic complicat care poate dura câteva luni.

Comments

comments

Comentarii

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *