RESPECT! Donald Trump primeste o lectie de tinut minte de la o tanara romanca din SUA: ” “Sunt mandra sa fiu copil de imigranti”

[Total: 0    Average: 0/5]

donald-trump-soho-hotel-ftr

 

“Sunt mandra sa fiu copil de imigranti, sunt mandra ca parintii mei au ajuns de la opresiune si saracie sa-si traiasca visul american.”, este mesajul unei adolescente de origine romana pentru Donald Trump, scrie stirileprotv.ro.“Sunt mandra sa fiu copil de imigranti, sunt mandra ca parintii mei au ajuns de la opresiune si saracie sa-si traiasca visul american. Ma sprijin pe o fundatie cu radacini adanci formata din oameni care si-au riscat viata ca noi sa putem fi liberi” – acestea sunt cuvintele unei adolescente romane intr-o scrisoare adresata candidatului republican la presedintia SUA Donald Trump, ca reactie la una dintre declaratiile critice ale acestuia la adresa imigrantilor sositi in Statele Unite, publicata in editia de luni a Huffington Post.

“Se intampla sa cred ca diferite tari isi forteaza oamenii rai sa plece in Statele Unite, deoarece ei spun: de ce ar trebui sa avem grija de acesti monstri, lasati Statele Unite sa aiba grija de ei”.

“Nimeni din frumoasa si diversa mea comunitate de imigranti romani nu este un monstru. Ei nu sunt oameni rai asa cum sustine Trump. Sunt asistente medicale care au grija de pacienti, medici care salveaza vieti, stomatologi care creeaza locuri de munca, avocati care pledeaza pentru drepturile oamenilor, agenti de paza care protejeaza oamenii, lideri religiosi care aduna impreuna comunitati, cantareti care-si impartasesc cultura prin muzica, ingineri care proiecteaza avioane militare si studenti care invata la unele dintre cele mai bune institutii din tara. Ei sunt oamenii pe care i-am admirat toata viata mea”, afirma adolescenta in scrisoarea adresata lui Donald Trump.

“Ei nu sunt monstrii si criminali. Noi nu avem nevoie de un zid pentru a-i tine afara. Nu trebuie sa-i fortam sa se integreze complet si sa lase in urma cultura si limba lor diferite. Nu trebuie sa-i tratam inuman doar pentru ca sunt de alta nationalitate. In schimb, trebuie sa renuntam la prejudecatile noastre si sa imbratisam diversitatea, talentul si munca grea pe care imigrantii le aduc in tara noastra”, ii transmite adolescenta romanca magnatului american care aspira la fotoliul de la Casa Alba.


Comments

comments

Comentarii

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *